Labneli Mousse Kek

Malzemeler

Kreması için

  • 2 su bardağı Yörüksüt Labne
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao

Tabanı için

  • 15 tane yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin

Üst süslemesi için

  • İstenilen meyve
  • Eritilmiş beyaz çikolata
  • Pudra şekeri veya kakao

Hazırlanışı

Öncelikle tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın tabanına robottan geçirmiş olduğunuz bisküviyi ve eritilmiş margarini karıştırarak yayın. Krema için verilmiş olan malzemelerinin tamamını mikserle, bütün pürüzleri gidecek şekilde karıştırın ve tepsideki bisküvi katmanının üzerine dökün.

Daha sonra önceden ısıtmış olduğunuz 180°C sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin. Uzun süre durmamasına dikkat edin çünkü bu kekin yüzeyinde çatlaklara sebebiyet verebilir. Piştikten sonra çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI