Yoğurtlu Tantuni
Malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- yarım dal maydanoz
- ıkı adet domates
- tercıhe gore sogan
- 4 adet acık ekmek
- YÖRÜKSÜT yogurt
- kırmızı toz bıber
Kuzu etımızı kucuk kucuk dograyalım az su ekleyerek pısırmeye baslayalım suyunu cekıkden sonra yagımızı az mıktarda yag olmalı ama eklıyelım yagını cektıkden sonra tekrar ete su eklıyelım fazla olmamak kaydıyla bu ıslemı uc defa yapalım ete.domateslerımızı kucuk sekılde dograyalım.daha sonra tercıhe gore soganımızı ve maydanozumuzu yıne kucuk olmak kaydıyla dograyalım.acık ekmegımızı hafıf yaglı ve sulu bıraktıgımız ekmege batıralım ve serelım ekmegı etı ekmegın ıcıne yeterlı mıktarda koyalım ardından domatesımızı ve maydanozumuzu tercıhe gore yıne soganımızı ekmegımıze koyup sıkıca saralım.daha sonra sardıgımız ekmegı 5 e keselım ve ekmegımızın uzerıne yogurdumuzu eklıyelım daha sonra onun uzerınede pul bıber yerken tercıhe gore lımon sıkalım