Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yanm su bardağı bezelye
  • 1 er adet havuç ve patates
  • Yarım su bardağı rendelenmiş YÖRÜKSÜT kaşar peyniri
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 adet yeşil zeytin
  • Tuz

Hazırlanışı

HAVUÇ ve patatesi soyup yarı yarıya haşlayın. Küp küp doğrayın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. 1 su bardağı sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. Yoğurdu ilave edip karıştırın. Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI