Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Süt,yumurta ve yağı çukur bir kasede çırpalım.Beyaz peyniri ezip,kıyılmış maydanozu ekleyelim.Yufkalardan ilkini tezgaha serelim ve harçtan bolca üzerine sürelim.Hazırladığımız iç malzemenin 13 ünü yufkanın üzerine serpelim.Yufkayı karşılıklı iki yanından ortaya doğru büzelim ve tam ortasından kesip bu şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan harcı böreğin üzerine sürüp 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Ilındıktan sonra dilimleyip servis edelim..Afiyet olsun.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI