Malzemeler

  • 3 adet organik yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı organik beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 20 adet siyah Gemlik zeytin
  • 150 gr taze lor peyniri
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • Çeyrek demet dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Üzeri için bol susam ve çörek otu

* Bu tür tariflerde yoğurdun birikmiş suyundan da kullanın; hamura hem lezzet ekliyor hem de vitamin.

Hazırlanışı

Yumurtaları bir çırpma kabına alın, yoğurdu ve zeytinyağını üzerine ekleyin. Çırpma teliyle iyice çırpın (mikser kullanmanıza gerek yok). Bu karışımdan 2 kaşık ayırın.

Unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde eleyerek karıştırın. Hamura ekleyin.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün. Loru ufalayın. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Tuzla beraber hepsini hamura ekleyip karıştırın.

Hamuru yağlanmış bir borcama dökün. Üzerini düzeltip ayırdığınız karışımı fırçayla sürün. Bunu nereden öğrendiğimi anımsamıyorum ama tuzlu hamurların üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyor. Diğer tariflerinizde de aynı yöntemi deneyebilirsiniz, aklınızda bulunsun.

En son kekinizin üzerine bol susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI