Malzemeler
- 400 gr. Yörüksüt lor peyniri
- 6 yemek kaşığı süt
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım çay kaşığı tuz
- Yarım bardaktan biraz fazla şeker
- 2 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Loru, sütü, yağı, şekeri, tuzu ve bir yumurtayı derince bir kaba koyun. Unu ve kabartma karıştırıp, bunun yansını yukarıdaki lorlu karışıma ekleyin. Geri kalanı unu da daha sonra ekleyin bir hamur yoğurun ve hamuru soğuk bir yerde dinlendirin. Elmaları minik minik doğrayın badem, üzüm ve tarçınla karıştırın. 60×40 cm büyüklüğünde bir hamur açın, ve bunu ortadan ikiye bölün. Bademi ve elmayı bunun içine yayın. Rulo haline getirin. Kenarlarını yumurta sarısı ile sıvayın ve rulonun uçlarını birleştirin. Fuloyu yağlıı kağıt serilmiş bir tepside 175 derecede 45 dakika pişirin. Pudra şekeri ile limon suyunu karıştırıp bir sos oluşturun bunu rulonun üzerine yayın pul bademi üzerine serpin ve servis yapın.