Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1–1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • isteğe göre tuz (peyniriniz tuzsuzsa)
  • İç malzemesi için:
  • 250 gr. lor peyniri
  • Maydanoz

Hazırlanışı

Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın. Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin.
Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI