Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • İç harcı için:
  • 1 paket YÖRÜKSÜT Labne
  • 3 adet orta boy havuç
  • 4 sap pırasa
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Havuçları soyup rendeleyin, pırasaların ilk katını çıkartıp yıkayın ve çok ince dilimleyin.
Zeytinyağını tavaya alın, yağ kızınca havuç ve pırasaları tavaya alın. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek orta ateşte 10 dakika kadar soteleyin. Sonra soğuması için ocaktan alın.
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (mikser kullanmanızı tavsiye ederim).
Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe ya da cezveye alıp tavaya dökün.
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Pişirdiğiniz krepleri geniş bir tabağa üst üste dizin.
Tüm krepleri pişirme işlemi bitince, kreplerden birini tezgâha alın. Krepin üzerine yağ bıçağı ile  labne peyniri sürün. Son olarak sebzeli harçtan sürerek krepleri rulo yapın ve servis tabağına alın.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI