Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Yarım su bardağı doğranmış konserve mantar
  • 100 gr YÖRÜKSÜT Labne
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • maydanoz ya da dereotu
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Hazırlanışı

Dondurucudan milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgâha dizin. 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra her birini ortadan ikiye bölün.
Mantar,  Labne, maydanoz ve 1 diş ezilmiş sarımsağı derin bir tabak içinde iyice karıştırın.
İkiye böldüğünüz milföylerin her birinin ortasına hazırladığınız harçtan koyun, milföyleri ikiye katlayarak kapatın ve 1 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu ve susam serpin.
180 Derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Konserve mantar kullanmayacaksanız, doğradığınız mantarları zeytinyağı ile sotelemenizi tavsiye ederim.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI