Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- Yarım su bardağı doğranmış konserve mantar
- 100 gr YÖRÜKSÜT Labne
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- maydanoz ya da dereotu
- Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Dondurucudan milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgâha dizin. 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra her birini ortadan ikiye bölün.
Mantar, Labne, maydanoz ve 1 diş ezilmiş sarımsağı derin bir tabak içinde iyice karıştırın.
İkiye böldüğünüz milföylerin her birinin ortasına hazırladığınız harçtan koyun, milföyleri ikiye katlayarak kapatın ve 1 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu ve susam serpin.
180 Derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Konserve mantar kullanmayacaksanız, doğradığınız mantarları zeytinyağı ile sotelemenizi tavsiye ederim.