Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kaymak
  • Bal
  • Fındık

Hazırlanışı

Yumurta,süt,tuz,şeker ve kabartma tozunu derin bir kap içine alıp iyice çırpıyoruz.

Azar azar un ilave ederek,kek kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz.

Tavayı ısıtıp,1 kepçe hamur alıp,krep tavasına düzgünce dağıtıp önlü arkalı pişirip geniş bir tabak üzerine alıyoruz.

Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.

Krepler soğuyunca,üzerine oda sıcaklığındaki kaymak ve balı sürüp rulo yapıyoruz.

Yaptığımız rulolardan küçük parçalar kesip, servis tabağına alıyoruz.

Üzerine kaymak parçası ve fındık koyup servis yapıyoruz..

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI