Malzemeler

  • 1 paket ekmek kadayıfı
  • 5 su bardağı su
  • 3 paket YÖRÜKSÜT kaymağım

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 12 limon suyu

Hazırlanışı

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu gezidirip, bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin.
Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.
Toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp şerbeti hazırlayalım.
Islatılmış ekmeklerin üzerine şerbeti dökün.
Tepsiyi ocak üstüne yerleştirip, kısık ateşte ara ara, kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.
Ekmekler renk değiştirip, suyunu çekince ocaktan alın.
Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın.
Diğer kadayıfı da üzerine kapattıktan sonra kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Notlar
Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, sadece servis yaparken kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI