Malzemeler

Hamuru için:

  • 5,5 Su orta boy su bardağı un
  • 1 Yemek kaşığı kuru maya
  • 1 Şeker kaşığı şeker
  • 1 Şeker kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • Üstüne sürmek için margarin

Kaşarlı pide için:

  • 1 Tepeleme dolu kase rende kaşar
  • 1 Adet domates
  • 2 Adet yeşil biber

Hazırlanışı

5 Bardak unu geniş bir kaba alın kenarlarına tuzu ve şekeri katın.. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına mayayı ekleyin üzerine ılık su ve sütü katın.. İlk önce mayayı eritin sonra hamuru yoğurun.. Diğer yarım bardak unu ise en son hamuru toparlamak için kullanın.. Yoğurgunuz hamuru bir merdane ile açın.. Tepsiyi yağlayın .. Açtığınız hamuru tepsiye alın ortasına iç malzemeyi ekleyin ve kenarlardan başlayarak en uç kenara kadar katlayıpuçları birleştirin.. Sıcak bir ortamda 30 dk dinlendirin..Sonra fırında kızarana kadar pişirin.. Pidenin altı ve üstü yeterince kızarınca fırından alın üzerine çok az margarin sürün ve dilimleyip servis yapabilirsiniz..Hiç katmayabilirsinizde bu tamamen arzuya kalmış..

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI