Malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 taze soğan
  • 400 gr beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 6 yufka
  • Zeytinyağı
  • Susam

Hazırlanışı

Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kaba ilave edin. İyice süzüp doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan ahp ılıtın. Beyaz peynir, parmesan, dereotu, 2 yumurta, muskat ve kavrulmuş soğanı ıspanağa ekleyip harmanlayın, ilk yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine ıspanaklı harçtan ekleyin. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında çevirerek sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI