Malzemeler

  • 600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Süslemek için dereotu

Beğendi için:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı Yörüksüt Yağlı UHT Süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı Yörüksüt Geleneksel Tereyağı
  • 1/2 su bardağı Yörüksüt Rende Kaşar Peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

Kuzu etinin yağlı kısımlarından ayırıp kuşbaşı olarak doğrayın. Kabukları soyulmuş kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları arada ters yüz ederek ızgarada pişirin. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Kuru soğan, sarımsak ve kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini yüksek ateşte kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin, 4-5 dakika pişirdikten sonra domates ve biber salçasını ekleyin. Sıcak su eklediğiniz eti ara sıra karıştırarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişmeye yakın tuz ekleyin. Beğendiyi yapmak için; ızgarada pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde kesin. Küçük bir tencerede Yörüksüt Geleneksel Tereyağı’nı eritin. Unu ekleyin ve eriyen tereyağında kavurun. Keskin bir bıçak yardımıyla kıydığınız ya da zırhtan geçirdiğiniz közlenmiş patlıcanları ve soğuk Yörüksüt Yağlı UHT Süt’ü ilave edin. Beğendi karışımı kısık ateşte kaynamaya başladığında Yörüksüt Rende Kaşar Peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. Pişirme işlemi tamamlanmadan patlıcan beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine salçalı ve etli karışımı koyup bir miktar dereotu ile süleyin. Sıcak olarak servis edin.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI