Malzemeler

  • 400 g köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 çorba kaşığı galeta un
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kekik
  • kimyon
  • kızartmak için sıvıyağ

Domates sos için

  • 4-5 adet büyük boy domates
  • 1-2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz
  • karabiber (istenirse az fesleğen)
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 g YÖRÜKSÜT kaşar peyniri
  • 2-3 adet yeşil biber

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine rendelediğiniz soğanı ve sarımsağı, kıymayı, baharatları, tuzu ve yeteri kadar (köfte kıvamına gelene kadar) galeta unu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini streç film ile örtüp en az 2-3 saat kadar dinlendirin. (Zamanınız yok ise dinlendirmeden de yapabilirsiniz)Ardından istediğiniz köfte şeklini verip az yağ koyduğunuz ısınmış tavada köfteleri az kızartın. Kızarttığınız köfteleri güveç kabına dizin. Ayrı bir yerde domatesleri rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyup ısıtın. Üzerine domatesleri, 1 çorba kaşığı domates salçasını ve 1 adet kesme şekeri ekleyip orta ateşte 3-4 dk kadar pişirin. (salça size az gelirse biraz daha salça ilave edebilirsiniz) .Tuzu, karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sosu güveçteki köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine 2-3 adet yeşil biber ekleyin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 10 dk pişirin. Ardından rendelediğiniz kaşar peynirini de ekleyip kaşarlar eriyip kızarana fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI