Malzemeler

  • 300 gram jülyen doğranmış et (tercihen bonfile)
  • 3 tane patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • sıvıyağ
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Bir tavaya 2 kaşık tereyağını koyup tavanın altını yakalım.Eti ısınan tavaya koyup soteleyelim.Et kavrulurken patatesleri soyup kibrit çöpü doğrayıp kızartalım.(çok kızartmamaya özen gösterelim.)Kızaran patatesleri servis tabağına alalım.Kalan 1 kaşık tereyağını bir tavaya koyup salçayla birlikte kavuralım.İçine 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı su koyup kaynatalım.Sos koyu boza kıvamına gelince altını kapatalım.Yoğurdu çırpıp hazırlayalım.Kavrulan ve yumuşayan etin tuzunu ve isteğe bağlı baharatlarını ekleyip altını kapatalım.(Baharat olarak kekik,pulbiber v.s. )Patateslerin üstüne yoğurdu ve salçalı sosu gezdirelim.Üstüne eti yerleştirip sıcak servis yapalım.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI