Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket YÖRÜKSÜT Labne (180 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışım bembeyaz olunca (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
Krema kıvamına gelen yumurtalara  labne, margarin ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Unu, limon kabukları, limon suyu ve vanilini ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin. (Kek pişince kokusu sizi çağırıyor 🙂 )
Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI