Malzemeler

  • 250 g az tuzlu ya da tuzsuz lor
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 poşet  Şekerli Vanilin
  • 100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ
  • 170 g (1 su bardağı) toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 350 g (3-3,5 su bardağı) un
  • 1 çay kaşığır Hamur Kabartma Tozu
  • 2 küçük parça ince öğütülmüş damla sakızı

Üzeri için:

  • 1 yumurta akı
  • 60 g (1 çay bardağı) susam

Hazırlanışı

Tatlı lor, yumurta, yumurta sarısı, şekerli vanilin, sıvı yağ, toz şeker ve limon suyunu bir çırpma kabına alın, mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, öğütülmüş damla sakızı ile birlikte karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI