Malzemeler

  • üç kaşık pirinç
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir yumurta
  • bir bardak yoğurt
  • bir kaşık un
  • kuru nane, tuz
  • beş bardak su

Hazırlanışı

Beş bardak suyu kaynatın
kaynayan su içerisine pirinci ilave edin
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte pirinci 15 dakika haşlayın
kase içinde yumurtayı un ile çırpın,
ardından yoğurdu ilave edin karıştırın
üzerine tencereden bir kepçe kaynar su ilave edin karıştırın
kaseyi tencereye ilave edin ve 5 dakika kaynatın
yağ içinde naneyi kavurun tencereye ilave edin
çorbanın tuzunu ayarlayın
ve ardından gönlünüzce servis edin

YÖRÜKSÜT’TEN

LEZZETLİ TARİFLER

DEVAMI